Recent Posts

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ: Ποια σχολεία δεν αφορά η Τράπεζα Θεμάτων-Ωρολόγια προγράμματα-Βαθμολογίες ΕΠΑΛ

Με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας προς ψήφιση στη Βουλή ορίζει ποιες κατηγορίες σχολείων δεν αφορά η Τράπεζα Θεμάτων, Επίσης  ρυθμίζει και άλλα θέματα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πως τα Ωρολόγια Προγράμματα, την  έκδοση του Μ. βαθμολογιών στα ΕΠΑΛ, την προστασία των  μελών  των Επιτροπών στο ΙΕΠ     για την διασφάλιση των εξετ5άσεων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr

Αλλάζει το εξεταστικό σύστημα της Α΄ Λυκείου

Εξετάσεις θα κληθούν να δώσουν από φέτος οι μαθητές της Α' Λυκείου. Ποια σχολεία εξαιρούνται. Πώς θα λειτουργεί η Τράπεζα Θεμάτων Εξετάσεων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας.
Από φέτος 80.000 μαθητές της Α΄Λυκείου θα δώσουν εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα προσμετρώνται για την εισαγωγή τους σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.
Τα θέματα, τα οποία θα επιλέγονται από Τράπεζα Θεμάτων Εξετάσεων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας που θα περιλαμβάνει πάνω από 300, θα δημοσιοποιούνται μία εβδομάδα πριν από την έναρξη των εξετάσεων στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και στη «Διαφάνεια», ώστε να προετοιμάζονται οι μαθητές.

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Τόμοι Μουσείων σε ηλεκτρονική μορφή...!!! -ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ -

Ο Κύκλος των Μουσείων
Από το 1997, ο Όμιλος Λάτση και η Eurobank EFG υπό την αιγίδα και το συντονισμό του Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση εκδίδουν κάθε χρόνο έναν τόμο αφιερωμένο σε ένα αρχαιολογικό μουσείο, με σκοπό τη δημιουργία μιας σειράς λευκωμάτων που, με την επιστημονική εγκυρότητα και την αισθητική τους προσέγγιση, συμβάλλουν στη βαθύτερη γνώση και κατανόηση των επιμέρους σελίδων της ιστορίας του ελληνικού πολιτισμού. Όλες οι εκδόσεις δεν έχουν εμπορικό χαρακτήρα, δεν διατίθενται στο εμπόριο και διανέμονται δωρεάν σε επιλεγμένους αποδέκτες, μεταξύ των οποίων πανεπιστήμια, βιβλιοθήκες, μουσεία, αρχαιολογικές υπηρεσίες, αρχαιολογικές σχολές, ιδρύματα και άλλοι φορείς πολιτισμού και έρευνας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Για να δείτε τις ηλ. εκδόσεις πατήστε εδώ

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Πως θα μπείτε σε τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ με λιγότερα μόρια

Μπορεί η απόφαση του ΣτΕ για τις ειδικές κατηγορίες να προκάλεσε αναστάτωση σε πολλούς υποψηφίους που είναι πολύτεκνοι ή τρίτεκνοι, ωστόσο το γεγονός ότι θα δίνονται ελεύθερες μετεγγραφές θα πρέπει να τους καθησυχάσει, καθώς μπορούν να εξασφαλίσουν την εισαγωγή τους σε ένα κεντρικό τμήμα των ΑΕΙ-ΤΕΙ με πολύ λιγότερα μόρια συγκριτικά με τους υποψηφίους που δεν εντάσσονται στις ειδικές κατηγορίες.

Οπωσδήποτε θα πρέπει οι υποψήφιοι να μελετήσουν καλά την Υπουργική Απόφαση που αναφέρεται στις αντιστοιχίες των τμημάτων ώστε να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα των ελεύθερων μετεγγραφών, καθώς υπάρχουν τμήματα που δεν είναι αντίστοιχα. Για παράδειγμα, το τμήμα "Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών" του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων δεν είναι αντίστοιχο με τα τμήματα Βιολογίας σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα όσοι εισαχθούν σε αυτό να μη μπορούν να πάρουν μετεγγραφή.
Διαβάστε περισσότερα εδώ

Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Χριστός Ανέστη...!!!!



Μέσα μου κάτι ξαναζεί
που μεγαλώσαμε μαζί
και το ‘χα λησμονήσει.
Σ’ ευχαριστώ, Χριστέ, πολύ
που βάζεις μιαν ανατολή
μετά από κάθε δύση.
Άνοιξη μπήκε για καλά,
κι η θάλασσα παιζογελά
κι ανθίζουν οι κήποι εντός μου.
Πλάκες, που στέκατε βαριές
στα μνήματα και στις καρδιές,
σας έσπασε ο Χριστός μου!

Χριστός Ανέστη...!!!!

Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση



Η Υπουργική Απόφαση για την ημερομηνία λήξης των μαθημάτων διδακτικού έτους 2013-2014

Η Υπουργική Απόφαση για την ημερομηνία λήξης των μαθημάτων διδακτικού έτους 2013-2014 12 ώρες πρίν sxoleio ΥΑ 45750/Γ2/27-3-2014 (ΦΕΚ 964/Β/16-4-2014) Λήξη μαθημάτων διδακτικού έτους 2013−2014 Ορίζεται ως ημερομηνία λήξης μαθημάτων του διδακτικού έτους 2013−2014 των Ημερησίων και Εσπερινών Γυμνασίων, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, καθώς και των Επαγγελματικών Σχολών της χώρας η 21η Μαΐου 2014, ημέρα Τετάρτη. Διαβάστε την ΥΑ σε ΦΕΚ

Διαβάστε περισσότερα: Η Υπουργική Απόφαση για την ημερομηνία λήξης των μαθημάτων διδακτικού έτους 2013-2014 | ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
Η Υπουργική Απόφαση για την ημερομηνία λήξης των μαθημάτων διδακτικού έτους 2013-2014 12 ώρες πρίν sxoleio ΥΑ 45750/Γ2/27-3-2014 (ΦΕΚ 964/Β/16-4-2014) Λήξη μαθημάτων διδακτικού έτους 2013−2014 Ορίζεται ως ημερομηνία λήξης μαθημάτων του διδακτικού έτους 2013−2014 των Ημερησίων και Εσπερινών Γυμνασίων, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, καθώς και των Επαγγελματικών Σχολών της χώρας η 21η Μαΐου 2014, ημέρα Τετάρτη. Διαβάστε την ΥΑ σε ΦΕΚ

Διαβάστε περισσότερα: Η Υπουργική Απόφαση για την ημερομηνία λήξης των μαθημάτων διδακτικού έτους 2013-2014 | ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
Λήξη μαθημάτων διδακτικού έτους 2013−2014 Ορίζεται ως ημερομηνία λήξης μαθημάτων του διδακτικού έτους 2013−2014 των Ημερησίων και Εσπερινών Γυμνασίων, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, καθώς και των Επαγγελματικών Σχολών της χώρας 
η 21η Μαΐου 2014, ημέρα Τετάρτη. 


Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Πρόγραμμα Πανελλαδικών Εξετάσεων 2014

Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων για το 2014 και τον γενικότερο προγραμματισμό για τις διαδικασίες εισαγωγής των υποψηφίων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.
α) Στις 21 Μαΐου λήγουν τα μαθήματα του σχολικού έτους 2013-2014.

β) Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα αρχίσουν την Τετάρτη 28-5-2014, ενώ οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄) θα αρχίσουν την Πέμπτη 29-05-2014. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν το Σάββατο 21-6-2014. Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί από 23-6-2014 ως και 4-7-2014. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Πέμπτη 19-6-2014.
γ) Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για την Γ΄ τάξη των ημερήσιων και τη Δ΄ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 13-6-2014 για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.


δ) Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄ και Β΄) σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 20-6-2014 και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.
Δείτε αναλυτικά εδώ

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Πανελλαδικές εξετάσεις: Όλα όσα θέλετε να ξέρετε

Εγκύκλιο για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και τη διαδικασία των εξετάσεων απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας στα σχολεία όλης της  χώρας. Το news.gr παρουσιάζει αναλυτικές πληροφορίες που αφορούν τόσο τους μαθητές όσο και τους καθηγητές.

Δείτε περισσότερα εδώ

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Το 1ο Γυμνάσιο Ν. Σμύρνης σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων και τα Γραφεία Παιδείας των Δήμων Ν. Σμύρνης και Π. Φαλήρου διοργανώνει 
ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ, 
στο Ευγενίδειο Ίδρυμα, τη Δευτέρα 7 Απριλίου και ώρα 6:30 μμ.
Πατήστε επάνω στις εικόνες για να δείτε την ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και την ΑΦΙΣΑ της Ημερίδας.

Ευχαριστούμε όλους τους γονείς & εκπαιδευτικούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας στο Ανοιχτό Σεμινάριο Γονέων.

Ευχαριστούμε όλους τους γονείς & εκπαιδευτικούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας στο Ανοιχτό Σεμινάριο Γονέων, με θέμα: "Σχέσεις γονιών- εφήβων και οριοθέτηση" με εισηγήτρια την κ. Άννα Χαραλαμπίδου Εκπαιδευτικό-Ψυχοθεραπεύτρια, Στέλεχος του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Δ΄Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της βιβλιοθήκης των σχολείων μας, την Παρασκεύη 28-03-2014.
Να ευχαριστήσουμε επίσης θερμά, όλους τους γονείς & καθηγητές που μας βοήθησαν.
Ιδιαίτερη αναφορά στον γονέα συνοδοιπόρο μας Κο Σέργη Στεφανόπουλο για τη βοήθειά του με το έντυπο υλικό και εκτυπώσεις όπως επίσης και στις Κυρίες καθηγήτριές μας Αφροδίτη Σκούμπη & Αρχοντούλα Ζαχαράκη που παρά τον όγκο εργασιών που είχαν και τις αναποδιές που προέκυψαν μας βοήθησαν και μας στήριξαν δυναμικά.

Βούσουρας Σπύρος