Recent Posts

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Κραυγή για βοήθεια μαθήτριας της Α Λυκείου για την τράπεζα θεμάτων

Το παρακάτω μήνυμα στάλθηκε μόλις πρίν από λίγο στον υπουργό και τους υφυπουργούς παιδείας!
Κυριε Υπουργε,
Με ολο το θαρρος και το σεβασμο μου προς το προσωπο σας, σας γραφω αυτο το ηλεκτρονικο μηνυμα.Σας ζητω συγνωμη που δεν θα τηρησω το 'τυπικο' της εκθεσης, θελω απλα να καταλαβετε. Εαν διαβαζετε αυτο το μηνυμα σας ευχαριστω ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ.

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Δόθηκαν στο Διαδίκτυο τα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων

Την Πέμπτη ξεκινούν οι εξετάσεις της Α' Λυκείου.
Δόθηκαν πριν από λίγο στο διαδίκτυο τα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων για κάθε τύπο Λυκείου. Εκπαιδευτικοί γονείς και μαθητές μπορούν να τα κατεβάσουν στον υπολογιστή τους από τους ακόλουθους συνδέσμους

Γενικό Λύκειο Ημερήσιο


Γενικό Λύκειο Eσπερινό

Επαγγελματικό Λύκειο Hμερήσιο


Επαγγελματικό Λύκειο Eσπερινό

Γενικό Λύκειο Μουσικό

Τα θέματα είναι κατηγοριοποιημένα ανά:
α) Τύπο Λυκείου, β) Τάξη και γ) Μάθημα.

Σε κάθε τύπο Λυκείου και Τάξη, επιλέγοντας ένα συγκεκριμένο μάθημα, εμφανίζονται σε λίστα τα θέματα, με την κωδική τους ονομασία και το αρχείο τύπου PDF* που τα συνοδεύει. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα προβάλουν στην οθόνη ή/και να τα μεταφορτώσουν στον υπολογιστή τους.
Η πρώτη προβαλλόμενη καταχώριση σε κάθε μάθημα, είναι ένα συμπιεσμένο αρχείο το οποίο περιέχει το σύνολο των θεμάτων, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να τα μεταφορτώσουν μαζικά στον υπολογιστή τους.
Τα θέματα εμφανίζονται ακριβώς στη μορφή με την οποία θα τεθούν στις εξετάσεις.

Δείτε περισσότερα εδώ


Σχολικές φωτογραφίες 2013-2014!

Μια μικρή προσφορά του συλλόγου Γ&Κ σε όλα τα παιδιά του σχολείου μας, είναι η αναμνηστική φωτογραφία της τάξης τους.

Τις φωτογραφίες μπορείτε να τις κατεβάσετε ΕΔΩ! μέσω Dropbox...
Περιλαμβάνονται οι φωτογραφίες όλων των τμημάτων όλων των τάξεων για το 2013-2014!
Στους τίτλους των φωτογραφιών αναφέρονται τα τμήματα.
Παρακαλώ κοινοποιήστε το σύνδεσμο και σε άλλους φίλους-γονείς του σχολείου μας.

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι σημερινοί μαθητές της Α' Λυκείου για το νέο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Το νέο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ  θα το εγκαινιάσουν σε δύο χρόνια οι σημερινοί μαθητές της Α' Λυκείου. 
1. Οι εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα διεξαχθούν σε πανελλαδικό επίπεδο με θέματα από την εξεταστέα ύλη της τάξης αυτής που προκύπτουν: α) κατά ποσοστό 50%, με κλήρωση από τράπεζα θεμάτων διαβαθμισμένης δυσκολίας και β) κατά ποσοστό 50%, από κεντρική επιτροπή εξετάσεων.

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Χρήσιμα Εξετάσεων

Το Μηχανογραφικό Δελτίο για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2014

Ανακοινώθηκε σημερα από το υπουργείο Παιδείας   το Μηχανογραφικό Δελτίο για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2014  
Για το μηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ πατήστε εδώ.
Για το μηχανογραφικό δελτίο ΕΠΑΛ πατήστε εδώ.
Για τα προγράμματα πατήστε εδώ.
 Φέτος εντάσσεται στο μηχανογραφικό και το νέο τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας ΤΕ του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.
Οι υποψήφιοι μπορούν να μελετήσουν ή/και να εκτυπώσουν το μηχανογραφικό δελτίο που τους ενδιαφέρει και συγκεκριμένα ή το μηχανογραφικό δελτίο των ΓΕΛ & ΕΠΑΛ-Β΄ ή το μηχανογραφικό δελτίο των ΕΠΑΛ-Α΄.
Μετά τις 15 Ιουνίου και κατόπιν νέας ενημέρωσης, όλοι οι υποψήφιοι θα προσέλθουν στα Λύκειά τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ώστε να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

29 Μαίου έως 20 Ιουνίου οι εξετάσεις στα Λύκεια –Τι πρέπει να γνωρίζουν οι μαθητές.

Με την «παρθενική» εφαρμογή του νέου θεσμού της Τράπεζας Θεμάτων για τους μαθητές της Α Λυκείου, οι οποίοι μετά από δύο χρόνια θα εγκαινιάσουν το νέο σύστημα Πανελλαδικών Εξετάσεων, αρχίζουν στις 29 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν στις 20 Ιουνίου   οι προαγωγικές εξετάσεις για όλα τα σχολεία της χώρας, παράλληλα με την περίοδο των  Πανελλαδικών- ξεκινούν στις 28 του μήνα-κατά τις ημέρες που αυτές δεν θα πραγματοποιούνται.
Οι ημερομηνίες αναλυτικά των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων θα ανακοινωθούν την Πέμπτη ή Παρασκευή , με σχετική εγκύκλιο που θα στείλει το υπουργείο Παιδείας προς όλες τις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Όσον  αφορά τα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων , τα οποία εκτιμάται ότι θα είναι από 300 έως 400 για κάθε μάθημα, αναμένεται να δημοσιοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα.
Διαβάστε περισσότερα εδώ


«Εχω 442 φίλους, αλλά είμαι μόνος μου. Τους μιλάω κάθε μέρα, αλλά κανείς τους δεν με ξέρει»

«Εχω 442 φίλους, αλλά είμαι μόνος μου. Τους μιλάω κάθε μέρα, αλλά κανείς τους δεν με ξέρει». Με αυτές τις φράσεις ξεκινά το βίντεο που έχει κάνει θραύση στο διαδίκτυο και μιλά για την απομόνωση που φέρνουν τα social media.
 Το «Look Up», όπως είναι ο τίτλος του, καλεί ουσιαστικά όσους το δουν να κάνουν ακριβώς αυτή την κίνηση. Να σηκώσουν το βλέμμα τους από υπολογιστές και smartphone μέσω των οποίων πιστεύουν ότι επικοινωνούν με τους άλλους, ενώ στην ουσία απομονώνονται.Ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Γκάρι Τερκ, που το δημιούργησε, καλεί τον κόσμο να μην κάνει «like», αλλά να δείχνει την πραγματική του αγάπη στους ανθρώπους που τους ενδιαφέρουν, ενώ παρακινεί τα παιδιά να βγουν ξανά στους δρόμους για να παίξουν και να μην είναι «ζόμπι» μπροστά σε μία οθόνη. Κλείνοντας, συμβουλεύει όσους βλέπουν το βίντεο να βγουν στον έξω κόσμο, αφήνοντας πίσω τους ό,τι τους αποσπά, ώστε να ζήσουν πραγματικά.


Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Οι άνθρωποι που ήθελαν να αλλάξουν τον κόσμο!


Στο spot «Αφιερώματα του Ως3» ακούγονται οι φωνές των: Γιάννη Ρίτσου, Καρόλου Κουν, Νίκου Καββαδία, Μάνου Χατζιδάκι, Τσε Γκεβάρα, Οδυσσέα Ελύτη, Μίκη Θεοδωράκη, Βλαντίμιρ Λένιν, Γιώργου Σεφέρη, Μελίνας Μερκούρη, Βασίλη Τσιτσάνη, Μανώλη Αναγνωστάκη και αποσπάσματα των θεατρικών παραστάσεων «Μάνα Κουράγιο» του Μπέρτολτ Μπρεχτ με την Κατίνα Παξινού και ο «Κοριός» του Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι.

ΩΣ3 ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ 1998-2010
Περισσότερα στο Ως3:os3.gr

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εξετάσεων σε Γυμνάσια και Λύκεια -Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Τις ημερομηνίες του προγράμματος των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων, στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, με εγκύκλιό του προς τα σχολεία.
Τα μαθήματα του διδακτικού έτους 2013-2014 στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τελειώνουν την Τετάρτη 21 Μαΐου, προκειμένου να ακολουθήσουν οι εξετάσεις.
Αναλυτικά:

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Πώς προάγεται ο μαθητής από την Α’ στη Β’ Λυκείου

Η ψήφιση του νομοσχεδίου για το νέο Λύκειο φέρνει αλλαγές όχι μόνο στο σύστημα εισαγωγής των μαθητών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ άλλα και στον τρόπο προαγωγής από τάξη σε τάξη. Προς ενημέρωση λοιπόν των μαθητών και των γονέων παραθέτουμε τι ισχύει για την προαγωγή των μαθητών μέσα από παραδείγματα καθώς και τα σχετικά χωρία του νομοσχεδίου.