Recent Posts

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Α' Λυκείου: Το 20% κόβεται στην Αλγεβρα λόγω της Τράπεζας Θεμάτων!


Πολλοί μαθητές κινδυνεύουν να μείνουν στην ίδια τάξη - Δεν λειτούργησε η Τράπεζα Θεμάτων
Μπορεί σύμφωνα με non paper του υπουργείου Παιδείας στα τέλη Μαΐου, η εφαρμογή των εξετάσεων της Α' Λυκείου με το σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων να ήταν επιτυχής -αφού μόλις 13 από τις 9230 ερωτήσεις αποσύρθηκαν, χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα- ωστόσο, σύμφωνα με νέα στοιχεία, το νέο αυτό σύστημα, φαίνεται ότι δεν λειτούργησε προς όφελος των μαθητών.

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

'' Συμπλήρωσε έξυπνα το Μηχανογραφικό σου''


Aυτά είναι τα επαγγέλματα με μέλλον στη χώρα μας Όπως διαμορφώνονται με τις αλλαγές που επέφερε η κρίση.

Aυτά είναι τα επαγγέλματα με μέλλον στη χώρα μας
229 Τα επαγγέλματα του μέλλοντος στη χώρα μας, όπως διαμορφώνονται με τις αλλαγές που επέφερε η κρίση καταγράφει ο κ. Κωνσταντίνος Κότιος, της εταιρείας Employ. Ο κ. Κότιος δηλώνει στο vima.gr, ότι πλέον οι προοπτικές των επαγγελμάτων στην αγορά εργασίας σε συνδυασμό με τις προσωπικές κλίσεις και δεξιότητες είναι το εφαλτήριο για την ατομική στρατηγική καριέρας και πρέπει να υπερισχύουν έναντι οποιασδήποτε παλαιωμένης αντίληψης για τα επαγγέλματα. Οπως αναφέρει, τα δεδομένα που επιλέχθηκαν για τη σχετική έρευνα αντλήθηκαν από τις μελέτες του ΣΕΒ, του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (Cedefop), της McKinsey «Ελλάδα 10 χρόνια μπροστά», του ΟΕΕ - ΠΑΠΕΙ (Μάιος 2013), του Economic Modeling Specialists για τις παγκόσμιες τάσεις και άλλες μελέτες με βάση εγχώρια και διεθνή δεδομένα. 
Δείτε περισσότερα εδώ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ: Απίστευτα πράγματα, που δείχνουν την προχειρότητα.

Τα θέματα της τράπεζας μαθηματικών αναρτήθηκαν μόλις 3 ημέρες πριν την έναρξη των προαγωγικών εξετάσεων χωρίς να ελεγχθούν από κανέναν. Καθηγητές που προσπάθησαν να τα λύσουν εντόπισαν πολλά θέματα με λάθη και ασάφειες στις εκφωνήσεις.
Αρκετά θέματα έχουν ήδη αποσυρθεί από την τράπεζα, ενώ η απόσυρση κάποιων άλλων θεμάτων συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Δηλαδή, τη μια μέρα μπορεί να κληρωθεί ένα θέμα στις εξετάσεις κάποιου σχολείου και την επομένη να αποσυρθεί από την τράπεζα !!! Απίστευτα πράγματα, που δείχνουν την προχειρότητα με την οποία έγινε το όλο εγχείρημα.

Την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία- Τριών Ιεραρχών δεν είναι αργία-Υπογράφηκε η απόφαση.

Την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014 θα αρχίσει το νέο διδακτικό έτος στα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια, τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά.
Σε ότι αφορά στη θρησκευτική εορτή των Τριών Ιεραρχών την 30η Ιανουαρίου 2015, δεν αποτελεί ημέρα αργίας για τα Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, αλλά ορίζεται για όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως ημέρα εορτής κατά την οποία γίνεται εκκλησιασμός και ακολουθείται πρόγραμμα αφιερωμένο στην προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα”.
Αυτά προβλέπει απόφαση την οποία υπέγραψε σήμερα ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.
Σχετικά ο υφυπουργός Παιδείας δήλωσε: «Καταβάλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να ξεκινήσουμε με τα λιγότερα δυνατά κενά εκπαιδευτικών θέσεων και από την πρώτη μέρα κάθε μαθητής να έχει τα βιβλία του. Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι μας θα ανταποκριθούμε με υψηλό αίσθημα ευθύνης στις σύγχρονες εκπαιδευτικές απαιτήσεις για να έχουμε ανωτάτου επιπέδου παιδεία για όλους τους μαθητές, τόσο στα σχολεία της πατρίδας μας, όσο και στα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού».

 

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Υπατία: Η πρώτη γυναίκα μαθηματικός και φιλόσοφος.

Η Υπατία γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια το 370 μ.χ και πέθανε στην ίδια πόλη το 415. Ήταν κόρη του μαθηματικού, αστρονόμου και φιλόσοφου Θέωνα, ενώ έλαβε με τις φροντίδες του πατέρα της την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση στα Μαθηματικά. Ήταν η πρώτη γυναίκα που είχε μια ουσιαστική συμβολή στην ανάπτυξη των μαθηματικών. Ταξίδεψε στην Αθήνα και στην Ιταλία για να σπουδάσει φιλοσοφία. Στην Αθήνα παρακολούθησε μαθήματα στη νεοπλατωνική σχολή, όμως μαθήτευσε και κοντά στον Πρόκλο και τον Ιεροκλή. 
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ