Recent Posts

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Το χρονοδιάγραμμα για την Τράπεζα Θεμάτων Λυκείου

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα α  για την Τράπεζα Θεμάτων
για τους μαθητές του Λυκείου, που ανακοίνωσε σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Α. Δερμεντζόπουλος:
Α. Μέχρι τις 15 Οκτωβρίου θα έχουν δοθεί στη δημοσιότητα όλα τα θέματα της Α΄ Λυκείου. Αυτά θα είναι τα παλιά, ηλεγμένα και βελτιωμένα, για να γίνει το ξεκαθάρισμα, καθώς και τα καινούργια. Επίσης, θέματα που θα καλύπτουν την ύλη του πρώτου τετραμήνου της Β΄ Τάξης του Λυκείου.

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Ψηφίστηκε το νέο σύστημα βαθμολόγησης στο Λύκειο

Δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε από τη Βουλή η Τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας για την προαγωγή και απόρριψη των μαθητών της Α’ τάξης Ημερήσιου και των Α’ και Β΄ τάξεων Εσπερινού Γενικού Λυκείου .Πλέον για την προαγωγή και απόλυση των μαθητών της Α’ τάξης του ημερήσιου Λυκείου και των Α’ και Β΄τάξεων του Εσπερινού Γενικού Λυκείου απαιτείται η επίτευξη Μέσου Όρου ετήσιας επίδοσης στους κλάδους μαθημάτων της «Ελληνικής Γλώσσας» και των «Μαθηματικών» τουλάχιστον δέκα (10).

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Υψηλές βαθμολογίες στο 3ο ΓΕΛ «Κεντρικό» Ν. Σμύρνης

3ο ΓΕΛ «Κεντρικό» Ν. Σμύρνης      Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων
Υψηλές βαθμολογίες
στο 3ο ΓΕΛ «Κεντρικό» Ν. Σμύρνης
Ο Διευθυντής , ο Σύλλογος  Διδασκόντων και ο Σύλλογος  Γονέων Κηδεμόνων του σχολείου εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια  στους τελειόφοιτους μαθητές για τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Σημειωτέον ότι το 75% έγραψε από καλά έως άριστα και είναι βεβαία  η εισαγωγή μαθητών σε σχολές  πρώτης ζήτησης  Ιατρικές, Πολυτεχνικές ,Νομικές κλπ.
Εύχονται σε όλα τα παιδιά καλή σταδιοδρομία και επιτυχίες στη ζωή τους.

Ο Διευθυντής του 3ο ΓΕΛ Ν. Σμύρνης    
Μιχαλακόπουλος  Κων/νος            


Ο  Πρόεδρος του Συλλόγου  ΓονέωνΚηδεμόνων  
Σώζος Ηλίας
                                


Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Το σκιάχτρο, ένα μοναδικό βιντεάκι για τον σύγχρονο κόσμο

Scarecrow: σκιάχτρο. Είναι ο τίτλος ενός πολύ γλυκού και ταυτόχρονα ενδιαφέροντος animation-βίντεο για τον σύγχρονο κόσμο, των κόσμο του fast /junk food, του 'πλαστικού' φαγητού, των μεταλλαγμένων...
Το σκιάχτρο-πρωταγωνιστής οραματίζεται έναν κόσμο στον οποίο τα τρόφιμα δεν θα είναι 'κατασκευασμένα', δεν θα έχουν υποστεί την ανθρώπινη παρέμβαση, όπως δυστυχώς συμβαίνει στη σημερινή εποχή, αλλά αντίθετα θα έχουν φυσική προέλευση.

«Λίφτινγκ» στον τρόπο προαγωγής στην Α' Λυκείου για να αποτραπεί το ναυάγιο.



«Λίφτινγκ» στον τρόπο προαγωγής των μαθητών της Α΄ Λυκείου κάνει άμεσα το υπουργείο Παιδείας, σε μια προσπάθεια να μειώσει το ποσοστό των μαθητών που «έμεινε» σε ένα ή περισσότερα μαθήματα και παραπέμπεται σε επαναληπτικές εξετάσεις τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με στοιχεία της ΟΛΜΕ, το ποσοστό απόρριψης είναι κατά μέσο όρο 25%, ενώ ανά σχολείο ή μάθημα μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και το 40%.
Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Παιδείας, Αλ. Δερμεντζόπουλος, με τροπολογία η οποία θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή και θα αφορά και τους φετινούς εξετασθέντες μαθητές της Α΄ Λυκείου, θα χαμηλώσει ο βαθμολογικός πήχης για την προαγωγή στα δύο βασικά μαθήματα της Α΄ Λυκείου, δηλαδή στην Ελληνική Γλώσσα και τα Μαθηματικά.