Recent Posts

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Ριζικές αλλαγές στην Παιδεία

Σύστημα Δεσμών του 1983 σε μια light μορφή εν έτει 2015. Την επιστροφή στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που καθιερώθηκε το 1983 αποφάσισε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, προχωρώντας σε διορθωτικές κινήσεις στον νόμο Αρβανιτόπουλου του 2013. Παράλληλα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», η προαγωγή από τάξη σε τάξη στο λύκειο θα είναι ουσιαστικά ελεύθερη, με αποτέλεσμα να χαμηλώσει ο ποιοτικός πήχυς της λυκειακής βαθμίδας.

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Ενημερωτική Οδηγία στα σχολεία λόγω του σημερινού σεισμού

Το επίκεντρο του σεισμού ανάμεσα στο ΟΑΚΑ και στο υπουργείο Παιδείας.

Με αφορμή τον μικρής έντασης, αλλά ιδιαίτερο αισθητό σεισμό που σημειώθηκε στην περιοχή μας, παρακαλούνται οι Διευθυντές και οι Σύλλογοι Διδασκόντων να ενεργοποιήσουν άμεσα τα πρωτόκολλα αντισεισμικής προστασίας. Σε περίπτωση που έχουν σημειωθεί ζημιές στο κτίριο να ενημερώσουν τους Δήμους της περιοχής τους και τη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας.


Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν πριν λίγο από τη Β Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ανακοίνωση - Το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου Γ&K του 3ου Λυκείου Νέας Σμύρνης

Το Δ.Σ. του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Λυκείου Νέας Σμύρνης, εύχεται σε όλους τους μαθητές και στους γονείς τους, στο Διευθυντή και Καθηγητές, 
Καλή Χρονιά με υγεία και πρόοδο.
Κατόπιν των αρχαιρεσιών έχουμε την ακόλουθη σύσταση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου:

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΙΔΙΟΤΗΤΑ
ΕΠΩΝΥΜΟ
ΟΝΟΜΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ
e-mail
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΩΖΟΣ
ΗΛΙΑΣ
6945800075
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΒΟΥΣΟΥΡΑΣ
ΣΠΥΡΟΣ
6979729399
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΣΤΑΚΟΥ
ΝΑΤΑΣΣΑ
6936017261
ΤΑΜΙΑΣ
ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ
6948295168
ΜΕΛΟΣ
ΔΡΙΜΑΛΑΣ
ΘΑΝΟΣ
6972779724
ΜΕΛΟΣ
ΒΑΣΣΑΛΟΥ
ΚΩΣ/ΝΑ
6978472152
ΜΕΛΟΣ
ΣΚΥΦΤΟΣ
ΚΩΣ/ΝΟΣ
6936823860

Οι προσπάθειες μας θα αφορούν:

• Την βελτίωση των συνθηκών φοίτησης και διαβίωσης των παιδιων μας  σε σχολεία υγιεινά με   σύγχρονα εποπτικά μέσα διδασκαλίας

•Την συμπαράσταση στους καθηγητές για την ενίσχυση του έργου τους 

• Την  συμπαράσταση στους μαθητές για την υλοποίηση των δραστηριοτήτων τους

Θέλουμε να είσαστε όλοι κοντά στους συλλόγους Γ&Κ του Γυμνασίου κ Λυκείου, να συμμετέχετε στις δράσεις τους και όλοι μαζί θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα προβλήματα και τις αγωνίες των παιδιών μας.

 
Το ΔΣ του
3ου Λυκείου Νέας Σμύρνης

Δείτε σε αρχείο εδώ

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Πως θέτουμε έξυπνα στόχους στη ζωή μας

Στο κυνήγι της επιτυχίας είναι προσανατολισμένος από τη φύση του ο άνθρωπος. Με τη μορφή της επιτυχίας να είναι διαφορετικά καθορισμένη από τον καθένα. Το αν μπορεί κάποιος να φτάσει στην «δική» του επιτυχία, εξαρτάται από το πόσο γερά έχει θέσει τα θεμέλια της προσπάθειας του. Οι στόχοι είναι αυτοί που αποτελούν τα θεμέλια. Είναι ο χάρτης που θέτει τον σωστό προσανατολισμό για την επίτευξή τους.Βραχυπρόθεσμοι ή μακροπρόθεσμοι, οι στόχοι αφυπνίζουν τον μηχανισμό εκείνο του ανθρώπου που θέτει σε λειτουργία την προσπάθεια της επίτευξης. Για να λειτουργήσει σωστά η τελευταία, χρειάζεται ξεκάθαρους και σαφείς στόχους.
Οι στόχοι:

  • δίνουν συγκεκριμένο προσανατολισμό
  • θέτουν προτεραιότητες
  • ενισχύουν την επιθυμία για το αποτέλεσμα
  • απαιτούν αφιέρωση και εστίαση στις προσπάθειες

 Οι στόχοι μπορούν να χαρακτηριστούν ως στόχοι μέσα από το ακρωνύμιο SMART,το οποίο είναι η καταλληλότερη λίστα ελέγχου για την αξιολόγηση κάθε στόχου. To SMART προέρχεταιαπότααρχικάτωναγγλικώνλέξεων: Specific, Measurable, Achievable, Realistic, Time-Bound.

Συντάκτης: Σταυρούλα Τσιάνου, 26/10/2011
Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πρόγραμμα Εργαστηρίων UTech Lab, Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2015



Σας προωθούμε ενημέρωση για το πρόγραμμα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2015 του καινούργιου Εργαστηρίου Τεχνολογίας του Ιδρύματός μας,
UTech Lab, το οποίο υποδέχεται τη νέα χρονιά με 4 επιπλέον εργαστήρια, μέσα από τα οποία θα έχετε την δυνατότητα να ταξιδέψετε από την αναλογική στην ψηφιακή φωτογραφία, να σχεδιάσετε μια ραδιοφωνική εκπομπή, να γνωρίσετε τις τεχνικές ηχοληψίας και να περιπλανηθείτε στον μαγικό κόσμο του ήχου μέσα από τις πιο γνωστές ταινίες επιστημονικής φαντασίας.
Τα εργαστήρια απευθύνονται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του UTech Lab ή καλέστε στο τηλέφωνο 210 94 69 694.
Δείτε το πρόγραμμα εδώ