Recent Posts

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Χρόνια Πολλά

 Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 
3ου Λυκείου Νέας Σμύρνης:
Αγαπητοί γονείς,
Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά, καλές γιορτές και ο νέος χρόνος να χαρίσει σε εσάς και τις οικογένειές σας υγεία, χαρά και ευτυχία
.


-=-=-=- Τα σχολεία μας γιορτάζουν -=-=-=-


 


Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Τα κομπρεσέρ ξεκίνησαν για ένα καλύτερο σχολικό συγκρότημα στο Νικομήδειας!


Το έργο κατασκευής του νέου Γυμναστηρίου μετά από καθυστέρηση αρκετών μηνών ξεκίνησε και πάλι. Την Τετάρτη 9/12/2015 με γλυκόπικρα συναισθήματα είδαμε το παλιό κτίριο να ισοπεδώνεται, ώστε ένα νέο γυμναστήριο με δυο επιπλέον ορόφους που θα στεγάσουν σχολικές αίθουσες  να  μπορέσει να πάρει τη θέση του, καλύπτοντας τις εδώ και χρόνια ανάγκες στέγασης των μαθητών της Άνω Νέας Σμύρνης που από το 1999 έως σήμερα καλύπτονταν σε προσωρινές αίθουσες προκάτ του συγκροτήματος Νικομήδειας.
 Όλοι στο Νικομήδειας είμαστε χαρούμενοι που επιτέλους ξεκίνησαν τα έργα κατασκευής του νέου γυμναστηρίου και δυο ορόφων. Η επιμονή μας όπως και η υπομονή μας .... αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα.

Μαζί μας χαίρονται και οι "παλαίμαχοι" γονείς που ξεκίνησαν τον αγώνα αποκατάσταση του χρονίζοντος προβλήματος για το κτιριακό της Νικομήδειας, όπως μεταξύ άλλων ο Άρης Κωνσταντινόπουλος, ο Κώστας Τσουράκης, ο Γιώργος Μπάκος, ο Φίλιππος Φιλιππίδης, η Παυλίνα Φραγκιάδη, Φωτεινή Βούλγαρη, Ευθυμία Σταμπουλάκη, Ελισάβετ Μιχαηλίδου, Κωσταντίνος Μπέλμπας και όλα τα μέλη ΔΣ των τεσσάρων Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των σχολείων του Νικομήδειας που συνεργάστηκαν στενά τότε όσο και κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών!!
 
Ας σημειωθεί πως σύμφωνα με την 44067/08-12-2015 απόφαση του Δημάρχου Ν. Σμύρνης, λόγω της κατεδάφισης του κτηρίου του παλαιού γυμναστηρίου στον χώρο του σχολικού συγκροτήματος της οδού Νικομήδειας, δεν διεξήχθησαν μαθήματα την Τετάρτη 09/12/2015.

Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν:









   Ο Φίλιππος Φιλιππίδης, π. πρόεδρος του 2ου Λυκείου ανέσυρε από το αρχείο του τα πρώτα έγγραφα που απέστειλαν συντονισμένα οι 4 Σύλλογοι Γονέων προς όλους τους αρμόδιους φορείς, με ημερομηνία εκκίνησης τον Μάιο του 2011. Ευχαριστούμε θερμά αυτήν την πρώτη ομάδα των 4 σχολείων που εργάστηκε σθεναρά και σπατάλησε πολύτιμο χρόνο ώστε να ξεπεράσει τις τεράστιες γραφειοκρατικές δυσκολίες!

Ελάχιστοι από αυτούς τους ονειροπόλους γονείς παραμένουν ακόμη στο σχολείο μας καθώς τα παιδιά σταδιακά ενηλικιώθηκαν. Ευχαριστούμε λοιπόν τους "τελευταίους των μοϊκανών" όπως είναι ο Ηλίας Σώζος, ο Μιχάλης Καλογεράς, ο Σπύρος Βούσουρας, ο Θάνος Δριμάλας από το 3ο Λύκειο και ο Ηλίας Παπαλεξάνδρου από το 2ο Λύκειο.

 "Τα κομπρεσέρ ξεκίνησαν, οι αγώνες δικαιώνονται, τα όνειρα για καλύτερα σχολεία στη Νικομήδειας, άρχισαν να πραγματοποιούνται!" ΜΚ


 Πηγή -επανάληψη ανάρτησης: Κα Βασσάλου Κων/να - Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 3ου Γυμνασίου Νέας Σμύρνης - "Κεντρικόν"



Πανελλαδικές: Πως θα υπολογίζονται τα μόρια για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

Ανακοινώθηκε με υπουργική απόφαση ο τρόπος υπολογισμού των μορίων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης:

1. Ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού μορίων κάθε υποψηφίου για εισαγωγή στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων που είναι ενταγμένα σε Επιστημονικά Πεδία σύμφωνα με την υπ' αριθμ. Φ.253/85476/Α5/2015 υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 995Β ́/2015), γίνεται ως εξής:
Πηγή:  thetoc.gr

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

''Είναι μαθητές και όμως μας διδάσκουν''


Η μαθήτριά μας Μαριάννα Πασχαλίδου, αριστούχα μαθήτρια στις πανελλήνιες εξετάσεις 2014-15 
[19.446 μόρια], φοιτήτρια Νομικής πλέον, βραβεύθηκε από τη Eurobank, στα πλαίσια του προγράμματος η '' Μεγάλη στιγμή για την παιδεία''.
Πράγματι ''Είναι μαθητές και όμως μας διδάσκουν''....

Πολλά συγχαρητήρια στην ίδια και τους γονείς της.

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Ανακοίνωση Ημερομηνιών Υποβολής Αιτήσεων για Συμμετοχή στις Εξετάσεις Αξιολόγησης Επιπέδου Γλωσσομάθειας Μαθητών της Δ/θμιας Εκπαίδευσης με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Σε συνέχεια της εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (αρ. πρωτ. 190300/Δ2 24.11.2015), ανακοινώνεται ότι το χρονικό διάστημα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής για εξετάσεις αξιολόγησης επιπέδου γλωσσομάθειας με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή για τους μαθητές της Δ/μιας Εκπαίδευσης, ξεκινά από την 27/11/2015 και ολοκληρώνεται την 6/12/2015.
Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις εδώ (Είσοδος Μαθητή), αφού πρώτα έχουν εγγραφεί  για να λάβουν τους αναγκαίους κωδικούς πρόσβασης.
Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις πρωτεύουσες (ή / και άλλες πόλεις) των ακόλουθων νομών της χώρας: Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ, Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Ν. ΑΧΑΪΑΣ, Ν. ΛΑΡΙΣΗΣ, Ν. ΣΕΡΡΩΝ, Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, Ν. ΡΕΘΥΜΝΟΥ.
Από τις 9/12/2015 όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση θα μπορούν να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα της κλήρωσης συμμετοχής στις προγραμματισμένες εξετάσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 12 και 13 Δεκεμβρίου 2015.
Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης εδώ.
Αναλυτικές πληροφορίες και υποστηρικτικό υλικό παρέχονται στην πύλη ενημέρωσης http://kpg.cti.gr

Πηγή:www.ipaideia.gr