Recent Posts

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Πληροφορίες ΑΕΙ/ΤΕΙ -Νέα Επιστημονικά πεδία.

Ευχαριστούμε την Κα Κορδονούρη Υπεύθυνη ΣΕΠ του ΚΕΣΥΠ Καλλιθέας (Εκπ/κό-Κοινωνιολόγο, Σύμβουλο σταδιοδρομίας), για την συνεχή και ουσιαστική ενημέρωση σχετικά με εκπαιδευτικές δράσεις, θέματα σταδιοδρομίας που απασχολούν τους μαθητές μας αλλά και ότι νέο προκύπτει με τις Πανελλήνιες εξετάσεις . Πιο κάτω επισυνάπτουμε αρχεία με τα νέα επιστημονικά πεδία που μας απέστειλε ώστε να ενημερωθούν οι μαθητές/τριες προκειμένου να έχουν πληροφορίες για τις σχολές ΑΕΙ/ΤΕΙ & τις βάσεις του 2015.

Ευχαριστούμε θερμά.

Δείτε το:

1ο πεδίο
2ο πεδίο
3ο πεδίο
4ο πεδίο
5ο πεδίο
Διευκρινίσεις

Πηγή φωτό: www.neapaideia.edu.gr

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Στο final four της Θεσσαλονίκης, η ομάδα Handball του 3ου Λυκείου Νέας Σμύρνης

Το 3 Λύκειο Νέας Σμύρνης κατόπιν και της χθεσινής νίκης με 21-13 της σχολικής ομάδας του Λυκείου Χίου προκρίθηκε στους 4 του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος Handball.
Μία ομάδα εφήβων με πολλή θέληση κι επιμονή απέδειξε ότι το HANDBALL και ο αθλητισμός μπορούν να κάνουν μια παρέα όλο το σχολείο και να γεμίσουν με υπερηφάνεια μαθητές, καθηγητές και γονείς.
Έφηβοι από διάφορα αθλήματα, με 6 παίχτες Handball από τους 12, ενώθηκαν μετά από παρότρυνση της γυμνάστριας του σχολείου κας Γενεράλη να συμμετέχουν στο σχολικό πρωτάθλημα. Με την υποστήριξη του κ. Γιώργου Κρικρή, της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, της Σχολικής κοινότητας του σχολείου, της εκπροσώπου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κας Κασσωμένου καθώς και την καθοδήγηση των προπονητών κ. Κατσαρά και κ. Σκυφτού ολοκλήρωσαν νικηφόρα σειρά αγώνων και προκρίθηκαν στη τελική φάση. 

Η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει το FINAL FOUR και θα είναι o τελευταίος σταθμός αυτού του αθλητικού ταξιδιού του σχολείου της πόλης μας.
Συγχαρητήρια σε όλους και ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στα παιδιά μας:
Αλαχούζος Αγγελος
Ανδρίτσος Μίμης
Αραβάνης Βικτωρ
Αραβάνης Ιάσων
Ζάγκας Γιάννης
Θωμάς Κωστας
Καντιάνης Κωστας
Κοντός Τάσος
Μουρελάτος Δημητρης
Μπογιατζής Δημητρης
Παπαδόπουλος Αργύρης 

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ:Ποια μαθήματα περιλαμβάνει το απολυτήριο της Γ Λυκείου-Τι ισχύει για τις ενδοσχολικές εξετάσεις-Μετά τη λήξη των Πανελλαδικών οι απολυτήριες

1) Οι απολυτήριες εξετάσεις στην Γ΄ τάξη Ημερησίου Γενικού Λυκείου και στη Δ΄ τάξη Εσπερινού Γενικού Λυκείου θα διεξαχθούν μετά τη λήξη των πανελλαδικών εξετάσεων.

2) Οι απολυτήριες εξετάσεις στην Γ΄ τάξη Ημερησίου Γενικού Λυκείου και στη Δ΄ τάξη Εσπερινού Γενικού Λυκείου διεξάγονται ενδοσχολικά και περιλαμβάνουν όλα τα διδασκόμενα μαθήματα εκτός του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής.
3) Στους μαθητές χορηγείται απολυτήριο, στο οποίο δεν υπολογίζονται οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων.
Τα παραπάνω ορίζει έγγραφο του υπουργείου Παιδείας, που εκδόθηκε σήμερα μετά από σχετικά ερωτήματα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.

 Πηγή:esos.gr

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Ενημέρωση σχετικά με την εποχική γρίπη (Η1Ν1) και τον ιό Zika




Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο για τον ιό Η1Ν1 εδώ

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο για τον ιό Ζίκα εδώ

Πανελλαδικές εξετάσεις 2016

Από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 έως και τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016 μπορούν να υποβάλουν αίτηση όσοι μαθητές γενικών και επαγγελματικών λυκείων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) θα συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2016 για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η προθεσμία είναι αποκλειστική και αφορά όλους τους υποψήφιους, είτε θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις με το νέο σύστημα, είτε με το παλιό – καταργούμενο.
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, τις επόμενες μέρες θα σταλούν στα λύκεια οι σχετικές εγκύκλιοι με τα αντίστοιχα υποδείγματα της αίτησης-δήλωσης. (δείτε εδώ )